Ultima Thule – Aktuellt just nu

av | oktober 5, 2015

Det står en hel del om Ultima Thule och Sverigedemokraterna i media men vad är det egentligen som är aktuellt? Vi ska försöka ta pulsen på de senaste nyheterna från bandet och vad som händer inom kort!

Ultima Thule ska ha releasefest i november för nya albumet!

Det var lite skriverier om att albumet skulle släppas tidigare men nu är det på väg och enligt gruppen själva så är det ungefär tre år för sent så… den som väntar på något gott?

Releasefesten ska hållas under tre dagar i november och alla spelningar ska ske i Cupol som ligger i Oxelösund utanför Norrköping. Så här ser spelschemat ut (med reservation för ändringar):

  • Lördag den 21/11
  • Fredag den 27/11
  • Samt lördag den 28/11

Totalt kan Cupol ta in 700 personer per konsert. Biljetterna släpptes nu i slutet av september och de tog slut ganska snabbt och idag finns det inga mer biljetter att köpa. Dock är det ganska smart att kika in på deras officiella Facebooksida för att se om någon säljer ut sina biljetter. Idag kan vi se att minst två biljetter ligger ut till försäljning! Vi tror att fler dyker upp ju närmare spelningarna vi kommer. Blocket och Tradera är också en bra sida att hålla utkik på. Nackdelen är att biljettpriserna kostar mer om man köper dem i andrahand men vill man gå så får man vara beredd att slanta upp, så är det!

Skivan som de ska släppa heter Trägen vinner och vi har ett smakprov!

Det nya albumet ska heta Trägen vinner och släpps när själva festen är. Då ska man dessutom kunna köpa den skivan på plats samt köpa tröjor och andra coola saker som Ultima Thule kommer att sälja. Dock så har vi inte koll på hur det blir med den digitala försäljningen och Spotify. Som vi har skrivit i en annan text så ser samhället annorlunda ut nu om man ska jämföra med Ultima Thules storhetstid på 90-talet. Då sålde man faktiskt riktiga cd-skivor men idag är den försäljningen minimal. Att inte erbjuda digitala versioner är dumt men vi tror ändå att alla ”hardcore fans” köper en version av den riktiga skivan, samt att man lyssnar på den genom t.ex. Spotify. Skivan och andra saker från festen blir säkert väldigt snyggt att ha i bokhyllan.

Många har längtat efter att bandet ska återuppstå och alla skriverier i media har hjälpt dem att nå ut till alla gamla fans.

Här är ett litet smakprov på en låt som ska finns med på albumet som kommer i november. På festen är vi 100 % säker på att man kör gamla låtar också. Att inte ge fansen detta skulle vara ledsamt. Får vi mer info om festen och skivsläppet så lägger vi självklart ut det. Till dess får ni detta smakprov att lyssna på: